Curs puericultura

Puericultura = crestrea copilului (puer = copil; cultura = crestere); ne invata fiziologia copilului normal si cum putem asigura cresterea si dezvoltarea normala somatica si psihica a copilului, nutritia si alimentatia in vederea mentinerii starii de sanatate. Am plecat din maternitate, ce-i de facut?
Stam in casa? Iesim afara?

De ce plange copilul?

La cate ore ii dau sa manance?

Pot suplimenta alimentatia?

Ii facem baie in prima zi?

…..si multe alte intrebari…

 

Raspunsurile sunt oferite de specialistii echipei Baby Care !

Cursurile de puericultura sunt destinate tuturor femeilor insarcinate si cu predilectie celor aflate in ultimul trimestru de sarcina si in egala masura viitorilor tatici, care prin absolvirea cursurilor vor primi atestatul de puericultura!

Tatal copilului nou-nascut are dreptul la concediul paternal. Acesta nu trebuie confundat cu concediul pentru cresterea copilului pâna la 2 ani, care se poate acorda si tatalui, în conditiile art.121 si urmatoarele din Legea nr.19/2000.

Conform Legii Concediului Paternal nr 210/1999, art 4, alin.1, aprobata prin H.G. nr. 244/2000 in articolele 6 si 7, tatalui ii revin, in mod legal, 5 zile de concediu paternal acordate prin lege la nasterea bebelusului.

 

 

În cazul în care tatal copilului nou- nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal se majoreaza cu 10 zile lucratoare, devenind astfel 15 zile lucratoare.


Concediul paternal se acorda în primele 8 saptamâni de la nasterea copilului, “în scopul de a asigura participarea efectiva a tatalui la îngrijirea noului nascut”.

Titularul dreptului la concediul paternal este tatal copilului nou-nascut, fapt care poate fi justificat cu certificatul de nastere al acestuia; titularul participa efectiv la îngrijirea acestuia, indiferent daca copilul este nascut din casatorie sau din afara casatoriei.

Cost: 250 lei/ cuplu,  200 lei single – 8 ore

In cadrul cursului de puericultura beneficiati in plus de doua sectiuni speciale: una dedicata anesteziei la nastere, sustinuta de catre un medic anestezist si a-II-a sectiune recoltarea celulelor stem!


Feb 14, 2011 | Category: Cursuri | Comments: 9 | Tags: