Curs alaptarea

Laptele de mama nu este numai o sursa de hrana si o sursa de bucurie, o relatie de dragoste intensa, care confera copilului dvs siguranta si consolare, iar pentru mama este o daruire totala, deplina implinire a FEMINITĂŢII!

ORGANIZAŢIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII (OMS) declară că 97% din femei sunt fiziologic capabile de a alăpta cu  succes, pe termen lung, indiferent de vârstă, mărimea sau forma sănilor sau paritate. Alimentaţia naturală este  una din drepturile fundamentale umane, este dreptul mamelor şi dreptul copiilor la nutriţie ideală, sănătate şi îngrijire.

Copilul alăptat fără restricţii, atunci când o doreşte el sau când mama îşi simte sânul plin, luat în braţe atunci când e necăjit deşi pare total dependent de mama sa, când va fi mare va fi un individ independent, echilibrat, fără probleme de adaptare, puternic fizic şi psihic pentru că are siguranţa dragostei mamei!

Dacă vă pregăţi psihic pentru acest lucru alăptarea o să fie uşoară, plăcută şi încununată de succes!

Toţi copii trebuie alimentaţi exclusiv cu lapte de mamă de la naştere până la 6 luni.După accea, copiii ar trebui să fie alăptaţi în continuare pe lângă o alimentaţie complementară adecvată până  la ce putin 2 ani .

Aveţi încredere în dvs., urmaţi-vă instinctul matern şi totul o să fie OK!

 De foarte multi ani, oamenii de stiinta si cercetatorii au descoperit ca alaptatul la san este important pentru sanatatea copilului, dar acum, un nou studiu in domeniu a venit cu o informatia surprinzatoare: alaptatul face bine nu numai copilului ci si mamei.

Beneficii bebe:

  • Laptele matern are compozitia ideala pentru a asigura cresterea si dezvoltarea bebelusului din punct de vedere fizic (inaltime, greutate), intelectual (inteligenta superioara) si senzorial (vedere mai buna);
  • Studiile demonstreaza ca sugarii alaptati la san au o probabilitate mai mica de a dezvolta boli iar daca acestea apar totusi, efectele sunt mai moderate;
  • Studiile demonstreaza ca laptele mamei il protejeaza pe sugar de o multime de boli infectioase (infectii ale plamanilor, intestinelor, urechilor), in special in primul an de viata. Protectia se poate extinde pe intreaga durata a copilariei;
  • Deficienta vitaminei A este micsorata la copiii alaptati la san;
  • Laptele matern este mai usor digerabil decat fromulele de lapte pentru sugari, ceea ce duce la scaderea riscului de aparitie a constipatiei, a tulburarilor gastrice si diareei;
  • Copiii alaptati la san au o sansa de 10 ori mai mica sa fie internati in spital in primul an de viata decat la cei alaptati cu biberonul;
  • Laptele mamei este o combinatie unica de grasimi, zaharuri, minerale, proteine, vitamine si enzime – toate adaptate perfect pentru a ajuta dezvoltarea creierului si trupului nou-nascutului;
  • Laptele mamei este mereu proaspat, perfect sterilizat, la temperatura ideala;
  • Copiii nascuti prematur care beneficiaza de alaptare naturala au un grad de inteligenta (IQ) mai ridicat decat prematurii alimentati cu biberonul;
  • Copiii alaptati la san au o sansa de 3 ori mai mica sa moara in primele luni (asa numitul “sindrom de moarte subita al nou-nascutului”);
  • Alaptatul ofera copilului siguranta emotionala datorita contactului la piele. Acest contact intim intre mama si copil reducand stressul prin care trec noi nascutii la trecerea de la lumea sigura a uterului mamei la lumea înconjuratoare;

  • Activitatea propriu zisa de supt a sugarului, ii ajuta la dezvoltarea muschilor si oaselor faciale;
  • Copii alaptati la san au sanse mai mici de a dezvolta infectii respiratorii, diabet sau limfoame
  • Alaptarea il apara de rahitism, anemie si reduce riscul aparitiei eczemelor;
  • Copiii alaptati la san au o sansa de 4 ori mai mica sa contacteze infectia care produce meningita
  • Incidenta alergiilor la copiii care au fost alaptati la san mai putin de sase luni este de 7 ori mai mare decat la cei care au fost alaptati natural mai mult de 6 luni;
  • Alte avantaje convingatoare, dovedite cu certitudine: copiii care au fost alaptati vor avea o tensiune arteriala mai scazuta, un nivel mai redus al colesterolului sanguin si sanse mici de a deveni obezi in cursul vietii.

Desi in ultimul deceniu s-au facut progrese considerabile in producerea pe cale artificiala a laptelui pentru noii-nascuti, beneficiiIe laptelui uman nu a putut fi inca egalate.

 

Beneficii pentru mama:

  • Iti ofera sentimentul deplinei impliniri ca mama;alaptarea creeaza intre tine si copilul tau o legatura sufleteasca unica;
  • Producerea constanta a laptelui ajuta la arderea caloriilor, ajutand mama sa redevina mai usor la forma dinaintea sarcinii;
  • Te protejeaza impotriva unor boli grave (cancerul genital, de san sau osteoporoza)
    contribuie la contractarea uterului si la redobandirea rapida a siluetei anterioare sarcinii;
  • Laptele matern este tot timpul la indemana, steril, in permanenta proaspat si la temperatura corecta, zi si noapte;
  • Hormonul prolactina – care stimuleaza producerea laptelui matern – are un efect minunat de relaxare si de stimulare a instinctelor materne;
  • Femeile care alapteaza isi reduc riscul de cancer premenstrual mamar, al celui cervical si al osteoporozei;
  • Scaderea cheltuielilor casei: alaptarea te costa mult mai putin, in vreme ce preparatele din lapte praf sunt destul de scumpe si nu se compara eficienta si calitatea celor doua.


Trebuie să vă obisnuiţi cu ideea că copilaşul dvs încă 6-9 luni după naştere este străns legat de dvs, formaţi în continuare un cuplu unic şi alăptarea trebuie să constituie un nou mod de viaţă, un lucru natural: alăptaţi dormind, măncând, citind, gătind, călătorind şi ziua şi noaptea!

Dacă vă pregăţi psihic pentru acest lucru alăptarea o să fie uşoară, plăcută şi încununată de succes!

Cost: 150 lei/ cuplu – 3 ore

Nu-i refuza primul lui drept, alapteaza-l!


Feb 16, 2011 | Category: Cursuri | Comments: none | Tags: